Visie

Plezier in het werk, dat is mijn belangrijkste doel, zowel voor mijn klant als voor mijzelf. Als mensen met plezier (samen)werken, worden de mogelijkheden voor zowel de mens als de organisatie om zaken te realiseren aanzienlijk vergroot. Doordat het speelveld wordt overzien, worden verschillende mogelijkheden duidelijk. Dus werk ik in zowel training, coaching als advieswerk, aan de voorwaarden daarvoor. Kennis van zaken, motivatie en energie, duidelijkheid over de richting en overzicht over de situatie zijn belangrijke voorwaarden. Moed verzamelen en bewust de volgende stap zetten, levert voldoening en plezier op.

Ik ben gedreven om meesterschap te ontwikkelen.

Inspiraties

Filosofie en vooral de antroposofie is al zo’n 25 jaar een belangrijke inspiratiebron en leidraad voor mijn handelen. Met andere mensen leren door te studeren en mijn eigen handelen onder de loep nemen, geeft mij leerervaringen en plezier.

De natuur biedt mij inspiratie en is een energiebron waar ik dagelijks uit put. Ik wandel, loop met mijn maatje hard in de natuur (trailrunning) en probeer jaarlijks in de bergen te zijn om een trektocht te maken .

De biodynamische landbouw is een andere belangrijke inspiratiebron. De boeren die dag in dag uit het land verzorgen om ons te voeden zijn belangrijke leermeesters. Zij zijn in staat een complexe lerende organisatie te runnen. Vooral door hun wijsheid, creativiteit en het leven van hun waarden. Ik ben actief voor de Biodynamische Vereniging en faciliteer gesprekken tussen boeren over de ontwikkeling van hun bedrijf. Ik verzorg intervisie en workshops.